Нещо ново, което се предлага на пазара и ще Ви помогне да обновите Вашия дом без много усилия, е боята на Витекс – Floorguard. Еднокомпонентна, хибридна, полиуретанова акрилна боя на водна основа, произведена по нова технология, подходяща за интериорни и екстериорни настилки със средно натоварване. Floorguard е подходяща за настилки на базата на цимент, бетон или други материали. Благодарение на своя специален състав боята осигурява изключителна устойчивост на износване и миене, а също и към въздействието на химикали, мазнини, почистващи препарати и неблагоприятни метеорологични условия. Характеризира се със силна адхезия, висока покривност и отлично разнасяне, осигурява безупречен сатенен завършек. 

           

Благодарение на тези си качества Флоргард има широк спектър на приложение. Най-честото му приложение е за освежаване на подове от плочки, теракот, фаянс и цимент. С нея лесно и бързо можете да смените цвета и да реновирате старите плочки в жилището Ви. Без помощта на майстор, въоръжени само с валяк и четка, лесно и бързо може да преобразите кухнята, банята, коридора, а дори и откритата тераса. Ако плочките Ви са стари и захабени или просто вече са Ви омръзнали, може да ги боядисате с Floorguard. Единственото, което е необходимо, е плочките да са здрави и добре почистени. Боята има възможност да бъде оцветена в желан от Вас цвят по каталог с богата гама от цветове. Floorguard е водоразтворима и не Ви е необходим разредител. Боята почти няма миризма, което означава, че е безвредна за околната среда и за Вас самите.

       

Как да подготвите повърхността за боядисване?
Първо и основно, ако боядисвате плочки, е те да бъдат здрави без нарушено покритие. Повърхностите трябва да бъдат чисти, сухи и гладки, без прах, мазнини или ронливи материали. Floorguard Hybrid PU се нанася след употребата на специален грунд в система с нея. Повърхности като непопиващи основи, плочки, фаянс, теракот и гланцови повърхности, се грундират с Primer for glossy surfaces (грунд за гланцови повърхности).

                                                                                            

Как да нанесете Floorguard Hybrid PU?
Преди употреба продуктът трябва да се разбърква добре. Нанася се на един или на няколко слоя с четка, с валяк или с пистолет Airless. Първият слой се нанася след разреждане 15-20% с вода. Следващ слой се нанася след разреждане 5-10% с вода. Продуктът да не се полага при температури по-ниски от 5°С, по-високи от 35°С и/или при относителна влажност по-висока от 70%, или при опасност от дъжд, или замръзване през следващите 48 часа. Нанесеният слой е сух при допир до 30-60 минути. Следващ слой се нанася след 6-8 часа. Дадените времена варират в зависимост от атмосферните условия (относителна влажност и температура). Повърхности боядисани с Floorguard Hybrid PU се мият с вода и мек препарат най-малко след изтичане на 3-4 седмици от тяхното боядисване.

           

Ако желаете да разнообразите едноцветният под и стени може да ги декорирате с помощта на шаблон и боя в различен цвят. Необходимо е да изчакате основният слой боя да изсъхне добре и след това да декорирате с избран от вас шаблон,  гъба или дунапренен валяк. Направете банята си уникална по Ваш дизайн и впечатлете всички Ваши гости. 


                               

Всичко, което Ви е необходимо, може да намерите на нашия сайт, а ако имате нужда от помощ нашите консултанти ще Ви помогнат в избора.
Последвайте ни във FACEBOOK или се включите в нашата VIBER общност.