В тази статия ще Ви запознаем с един продукт, който не е нов, но напоследък е много популярен в строителството и декорацията за дома. Казва се микроцимент, направен е от фин циментов прах, полимери и някои добавки. Получената смес се характеризира с много добра пластичност, висока износоустойчивост и водоустойчивост. Всички тези качества позволяват да се използуват различни техники на полагане, например да се постигне ефект камък, огледален блясък, мрамор и т.нат. Финишното покритие може да бъде мат, сатен или гланц.


      


 Продуктът, комбиниран със съответния грунд може да се полага върху всякакви повърхности - дърво, гипсокартон, плочки, и други. Микроциментът може да се тонира в цвят.


         


На пазара се предлагат различни марки с почти еднакъв начини на нанасяне. Преди да започнем да полагаме микроцимента е необходимо да се почисти и заздрави, ако е необходимо основата. Ако има дупки или пукнатини да се запълнят предварително. Да се положи грунд, ако основата е абсорбираща или гладка. След като изсъхне грундът се нанася основният материал, после армираща мрежа и се заравнява. Отгоре се нанася тънък слой финиш в цвят по желание. Могат да се използуват защитни лакове. Микроциментът се използува за изработване на различни декоративни елементи. Микроциментът създава модерна и атрактивна визия във вашия дом, ресторант, градина, и т.нататък.


      


Източник : Isomat, Sika, Edfan