С наближаване на Коледните празници, идва коледният дух, веселото настроение, красивите елхи, светлинки и играчки. Всички спазват традицията да украсят за празника. С нашите идеи ще се опитаме да допринесем за празничния дух през декември. Коледа е идеалният момент да развихрите въображението си и да сътворите невероятна украса с материали, които всеки може да си набави бързо и лесно.

За да имаме една прекрасна елха се нуждаете от няколко стари малки крушки, лепило С 200, четка и различни цветове брокат и слюда. Вземете четката, намажете крушките с лепило и ги поръсете с брокат или ги напръскайте със спрей с брокат.


        


    Направете си снежинки с шаблон, пистолет за топъл силикон, силиконови пръчки, брок

ат, връзка и прозрачен твърд лист. Сложете връзката, където ще се закачва снежинката, по  контура нанесете топлия силикон последователно и поръсете с брокат. Отлепваме от фолиото и поставяме на елхата.


            


Можете да използувате цветен топъл силикон.


      


Вземете топки от стиропор, намажете ги с лепило и ги поръсете с изкуствен сняг.


   


Ако искате повече блясък може да го смесите с брокат.


Като използувате от същите топки може да направите уникална украса, като с шаблон и паста за релеф или дантела, направите фигури и ги пастирате с антична вакса, златна, мед или сребърна.        Ефектна топка от семки от тиква. 


       


Ако през есента сте събрали красиви шишарки Ви предлагаме няколко забавни и красиви украси. Използувайте сатенена лента и брокат, спрей, канап, малка чашка и шишарките. 


        


Ето идея за весели джуджета и други фигурки.


                           

                         

Не изхвърляйте изгорелите крушки, може да направите невероятен снежен човек. Пригответе си четка, бяла боя, изкуствен сняг, клечки и парче плат. Боядисайте крушката в бяло, а горната част в черно /или друг цвят/ с пистолет залепете клечките за ръце и после, украсете с изкуствения сняг и брокат . Сложете шалът и сте готови.


    


От старите буркани направете свещник с коледни мотиви. Залепете фигурка по избор и боядисайте буркана с тебеширена или друга боя на водна основа. След като изсъхне боята, отлепвате шаблона, пълните буркана с изкуствен сняг или друг пълнеж, слагате ароматна свещ и се наслаждавате на уюта с чаша вино в ръка.


         


От клечки от дърво може да направите тази невероятна снежинка. Използувайте пистолет за топъл силикон и пръчки за да я сглобите. Сложете канап за връзка и я поръсите с брокат за да заблести.


        


Ако Ви се намират дървени шайби, направете си лесна украса с тебеширена боя и връзки от канап или друг конец.


        


Елхата, също е прекрасна и вълшебна. Набавете си клони от дърво, привържете ги с канап или друг вид конец. Направете украса.


           


От капачки си направите снежен човек. Залепете три капачки за сатенена лента с пистолет за топъл силикон. Нарисувайте личица и апликирайте детайли.


        Ако нямате достатъчно място направете тази невероятна елха на стената, за украса използувайте каквито имате играчки или направете тези от топче с брокат и сатенена лента.        


След ремонта Ви е останала стълба, направете я на светещ коледен град или само с лампички и украса.


        


Ако имате място можете да направите невероятна аранжировка в стаята. Има много неща, които може да добавите в дама си, за да го направите по - празничен.Коледа е празник, който се празнува по цял свят. Време за стоене в къщи сред уханието на портокалови кори, канела и джинджифилови сладки. 

Украсата също допринася за коледния дух, какво по хубаво от това да си я направите сами. Надяваме се, че с нашата статия сме допринесли за

осъществяване на вашите креативни идеи. Пожелаваме Ви весели празници.