Как да си направим сами "черна дъска"/chalkboard/ или "бяла дъска"?


За децата, рисуването с тебешири е любимо занимание, но лятото, обикновено, е твърде кратко и не стига да се нарисуват всички идеи. Затова на помощ идва полезната "черна" дъска, която може да направите сами у дома. Децата ще я използват успешно, за да рисуват или да играят на учители с плюшени играчки и кукли. 
 

                

 

Но писането с тебешири, не е само за деца, то може да бъде приложено и в ежедневието на възрастните. Какво, ако онези досадни телефонни обаждания, се пишат на сладка мини черна дъска за бележки?

А, какво правим с тебеширения прах?

 В магазинната мрежа има безпрашни тебешири или течни тебешири, които не оставят следи от прах и не цапат ръцете, изглеждат като обикновен тебешир или маркер и се изтриват много лесно с влажна кърпа от "черната" дъска.
Идеята е повърхността да бъде покрита със специална боя, така че да може да се пише с тебешир върху нея, но не само, a да може да се изтрива и пише отново.

За да направите своя собствена "Черна" дъска ще ви бъде необходимо:

- На първо място изберете повърхността, върху която ще направите дъската.
- Трябва да подготвите предварително повърхността. Ако е дървена, трябва да е гладко изшкурена и грундирана, а ако е картон, той трябва да е достатъчно дебел и грудниран. Можете да боядисате част или цяла стената в детската стая, кухнята или офиса. За целта трябва само да изтъркате нежно латекса с абразивната страна на домакинска гъба.
- Боядисайте повърхността с боя за черна дъска и готово, имате сбствена "Черна" дъска.

 

    


Може да използвате и магнитна боя тип черна дъска, тогава ще имате магнитна дъска и черна в едно.

 

   

 

Ако не ви се боядисва или повърхността, която сте избрали е малка, може да използвате спрей за черна дъска. Предлагат се и тапети, върху които се пише с тебешир. 
Боята за Бяла дъска може да намери идеално приложение във вашия офис. Ако в офиса нямате място, но трябва да направите презентация, може да използвате стената, само трябва да нанесете боя за бяла дъска, вземате маркери и гъба и готово.
Боята за Черна дъска може да присъства в инетиора на дома ви. Тя е идеалният подарък, за малките художници, които така обичат да пишат по стените. Но не само, черната дъска може да стане част от домашния ви кабинет, където да си водите бележки или да запишете графикът си. Тази дъска може да донесе креативно излъчване на жилището ви и в същото врме да изглежда много стилно.

 Интересна идея е да превърнете вратите на кухненските шкафчета в черни дъски, на който може да бъде изписано съдържанието им.

       

Можете да преобразите старата дъска за рязане или рамката от детския пъзел, да надпишете саксиите с подправки и много други.Креативните възможности, които носи боята за "Черна" дъска са безкрайни. Идеите от вас, боята от нас.


Последвайте ни и във Facebook и Youtube