В последните няколко години черната дъска се превърна в модерена придобивка у дома. Вече можем сами и на достъпна цена да пресъздадем черната дъска от ученическите ни години. Боята, с която се боядисваха дъските в училище може лесно да се намери вече и в търговската мрежа.За децата, рисуването с тебешири е любимо занимание, но лятото е твърде кратко и не стига да се нарисуват всички идеи. Затова на помощ идва полезната черна дъска, която може да направите сами у дома. Децата ще я използват успешно за да учат, рисуват или да играят. 
 

                

Но писането с тебешири, не е само за деца, то може да бъде приложено и в ежедневието на възрастните. Изключително полезна може да бъде черната дъска в офиса, където на нея може да записвате седмични, месечни и текущи задачи за изпълнение. Единственото което ще ви е необходимо е здрава стена, на която да нанесете боята, като може да избирате дали да бъде само черна дъска или цветна дъска, да е с функция магнитна дъска или комбинираната магнитна черна дъска. А защо не бяла дъска?

              

В магазинната мрежа може да откриете безпрашни тебешири или течни тебешири, които не оставят следи от прах и не цапат ръцете, изглеждат като обикновен тебешир или маркер и се изтриват много лесно с влажна кърпа от черната дъска.

За да направите своя собствена черна дъска ще ви бъде необходимо:
- На първо място изберете повърхността, върху която ще направите дъската.
- Трябва да подготвите предварително повърхността. Ако е дървена, трябва да е гладко изшкурена и грундирана, а ако е картон, той трябва да е достатъчно дебел и грудниран. Можете да боядисате част или цяла стената в детската стая, кухнята или офиса. За целта трябва само да изтъркате нежно латекса с абразивната страна на домакинска гъба.
- Боядисайте повърхността с боя за черна дъска и готово, имате собствена черна дъска.

    


Може да използвате и магнитна боя тип черна дъска, тогава ще имате магнитна дъска и черна в едно.

   

 

Ако желаете да боядисате съвсем малко пространство чудесна работа може да ви свърши и спрей за черна дъска. Лесен и бърз за употреба, без необходимост други инструменти.
Друг интересен продукт е боята за бяла дъска, която също може да намери идеално приложение във вашия офис. Ако в офиса нямате място, но трябва да направите презентация, може да използвате стената, само трябва да нанесете боя за бяла дъска, вземате маркери и гъба и готово. 
Боята за Черна дъска може да присъства в интериора на дома ви. Черният цвят е доста гореща тенденция в света на дизайна и дори да боядисате само, без да пишете по цялата стена, пак ще сте в крак с последния писък на модата.


Освен стени може да боядисате и мебели, домакински уреди, шкафчета, играчки и др. Интересна идея е да превърнете вратите на кухненските шкафчета в черни дъски, на които може да бъде изписано съдържанието им. Може да боядисате хладилника и върху него да си съставяте списъка за пазаруване.

       Възможностите, идеите и проложението на боята за черна дъска са безкрайни. Възможността черната ви дъска да не е черна е страхотна или просто може да заложите на бялата дъска и да пишете с маркери по нея.

Всички видове бои може да намерите на нашият тук. За още страхотни идеи може да ни последвате във Facebook.