Писнало ли Ви е всеки ден да преминавате през едни и същи дупки по пътя, независимо дали отивате на работа, спорт, да пазарувате или водите детето на училище? Още по-неприятно е когато дупката е пред Вашия дом, офис или място, което посещавате ежедневно. А всички знаем, че преминаването през дълбоки дупки често ни праща в сервиз. Ние от Сухстрой ти предлагаме лесно и бързо решение на проблема и то е с помощта на студен асфалт ASPHALTOS.

Какво представлява студеният асфалт ASPHALTOS?

Студеният асфалт ASPHALTOS е готова асфалтова смес, с която лесно може сами да запълните дупки и пукнатини по пътя. Той се използва за ремонт на асфалтови пътища, мостове, паркинги, алеи и други повърхности. Готовият за употреба асфалт е материал, който се получава чрез комбиниране на инертни материали, свързващи вещества и пълнители. Този вид асфалт се използва широко като материал за временно изкърпване и запълване на дупки, особено през зимните месеци, тъй като може да се използва при ниски температури.

Готовата смес не изисква нагряване благодарение на химичните вещества, които се влагат в нея. Това прави полагането и лесно, бързо и удобно за всеки. При работата със студен асфалт не са Ви нужни допълнителни инструменти и тежка техника. Необходимо е само да имате ръчна трамбовка, а може да използвате и гумите на колата.

Предимства на студеният асфалт ASPHALTOS

Едно от основните му предимства е това, че всеки може да го използва. Но нека разгледаме и останалите предимства на готовия асфалт.

  • Лесен за полагане: Асфалтът е готов за употреба и не се изисква предварителна обработка, разреждане и разбъркване.
  • Не изисква допълнителни инструменти: При работа със студен асфалт не Ви е необходима тежка строителна техника, специализирани машини или голям брой работна ръка.
  • Може да се използва при различни атмосферни условия: Може да полагате готовия асфалт, както при високи, така и при ниски температури. Благодарение на химическите добавки в него може да го използвате и при зимни условия.
  • Отлична адхезия дори и при мокро време: Студеният асфалт се захваща добре за повърхността дори и когато е мокро. Единственото условие е да няма вода в дупката.
  • Не залепва към гумите на колите: Веднага след поставяне, студеният асфалт е готов за експлоатация. Не се налага затваряне на участъка от пътя за дълго време.
  • Има висока устойчивост на атмосферни влияния и стареене, дори и подложен на тежък трафик.
  • Удобен за транспортиране и съхранение: Готовата смес се предлага в кофа от 25 кг. Това прави продукта лесен за изпращане при закупуване онлайн и лесно може да се натовари в багажника на автомобил

Технология на полагане на студеният асфалт ASPHALTOS?

Технологията на полагане на готовия асфалт е много лесна. Не е необходимо да имате опит или да сте майстор. Единственото кеото трябва да направите е да закупите студен асфалт ASPHALTOS, което може да направите като поръчате онлайн на нашият сайт или да закупите на място в магазина ни в гр. Пазарджик. А самото полагане се извършва в четири лесни стъпки.

1. Подготовка на основата

За да подготвите основата са Ви необходими метла и лопата. Почистете добре дупката или мястото което желаете да запълните. Уверете се, че сте премахнали всички камъчета, прах и мръсотия. При необходимост, краищата на дуката могат леко да се изкъртят до здраво. Това означава, че ръбовете не трябва да се ронят или да се отчупват камъчета от тях. Ъглите на дупката трябва да бъдат отвесни, за да не излиза асфалта при натоварване. Дълбочината на обработваемата площ не трябва да надвишава 5-6 см.

2. Обливане на дупката с течен битумен грунд

Ако искате да постигнете още по-голяма издръжливост и адхезия на готовата смес, може преди полагането му да облеете дупката с течен битумен грунд. Чрез този процес ще спомогнете за по-добра изолация и ще направи проникването на вода невъзможно.

       
3. Технология на запълването със студен асфалт

Ако дупката или участъкът, който искате да запълните е с по-голяма дълбочина, то трябва асфалта да бъде нанесен на слоеве. Пригответе си лопата и изсипете от сместа като запълните около 2-3 см. от пространството. Трамбовайте студената асфалтова смес с помощта на трамбовка или мините няколко пъти с гумите на колата. След това положете следващия слой. И така докато запълните дупката. Опитайте се всички слоеве да бъдат с еднаква дебелина, за да избегнете вътрешните неравности между слоевете. При полагането на последния слой е нужно да се постави по-голямо количество от готовата смес, така че да излиза с 1-2 см. над дупката. При уплътнението, след това, той ще намали обема си и ще се изравни със старата настилка.

       
4. Уплътняване на студена асфалтова смес

За да направите уплътняването на студения асфалт не Ви е необходима скъпа техника. То може да се извърши с ръчна трамбовка или още по лесно - с гумите на колата. Ако не разполагате с ръчна трамбовка може да използвате друг инструмент, който трябва да е плосък и достатъчно гладък. Притиснете с него асфалта, като не е нужно той да се уплътнява във висока степен. Трафикът, след това, ще свърши тази работа. Почистете добре около ремонтираната зона, отстранете остатъка от готовата смес и вече имате път без дупки по него. Не е необходимо да затваряте за дълго участъка от пътя. Той може да се използва веднага, като колите, които преминават отгоре ще доуплътнят асфалта.

        

Защо да изберете студен асфалт ASPHALTOS?

Ние от Сухстрой залагаме винаги на качествените материали, ето защо Ви препоръчваме да изберете студения асфалт ASPHALTOS.

Благодарение на иновативната си технология тази студена асфалтова смес не се нуждае от нагряване, което я прави лесен за употреба. Така с негова помощ може бързо да запълните малки участъци от пътя. Като искаме да отбележим, че студеният асфалт е подходящ за текущи или временни ремонти. Той не се използва за полагане на големи участъци или за цялостно изграждане на път. Решете проблема с досадните дупки. Закупете студен асфалт само с един клик от нашия онлайн магазин или заповядайте на място в магазина ни, който се намира в гр. Пазарджик. Благодарение на дългогодишния си опит в областта на сухото строителство ние от Сухстрой разполагаме с екип от експерти, които ще Ви консултират и ще отговарят на всички въпроси свързани с работа със студен асфалт.

Искате ли да сте в крак с всички новости и тенденции на пазара в областта на строителството и ремонта ? Може да го направите като следите нашия блог, последвате ни във Facebook или се включите в нашата Viber общност.