Новата иновативна и елегантна серия Living Now на марката Legrand може да намери широкоспектърно приложение във всеки дом или офис. Обърнато е специално внимание на всички рамки, панели и на всеки отделен детайл като се характеризират със забележителна форма, релеф, специално подбрани цветове, както и функционална и технологична еволюция. Лицевите панели придават естетически завършек на декоративните рамки от серията. Линията Living Now Ви позволява да контролирате електричеството във вашия дом директно чрез смартфона си, като по този начин можете да включите/изключите осветлението, да пуснете електрически щори, както и да получавате информация за изразходената електроенергия.

Минималистичен дизайн и прецизни линии

Серията Living Now се отличава с минималистичен дизайн, уникална и отличителна форма, като са създадени специално по италиански и немски стандарт. Гъвкавата рамка на гърба може да прикрие дефектите на всяка една стена или несъвършенствата при монтажа на конзолите. Това Ви гарантира ключ, който прилепва към всяка стена перфектно и при всякакви условия.

Декоративните лицеви панели се предлагат в три цвята: бял, крем и черно, а декоративните рамки в 16, които са специално изработени, за да могат да прилегнат добре с лицевите панели на механизмите, като могат да се комбинират различните цветови гами на рамката и лицевия панел.

    


Рамките са изработени от технополимер, метал и дърво.

         

Модулите, които се управляват чрез приложението не изискват използването на отделни лицеви панели като се предлагат в цвят бяло, крем и черно. Управлението е с изцяло иновативна патентована система за управление на ключа в три точки, като това позволява ключът да се натиска във всяка част като след натискане бутоните се връщат в първоначалния си вид.

         

Управление чрез смартфон или гласови команди

Можете да управлявате лесно и без проблем Вашите осветителни тела, електрически щори, да контролирате използването на електроенергия както и да следите моментното потребление в целия дом или на конкретен уред само през вашият смартфон като имате възможност да управлявате и чрез гласови команди с гласовия асистент. С приложението Home + Control APP можете да управлявате своя дом през Android и iOS. С приложението можете да следите всички свързани устройства и да управлявате всички функции:

  • Да регулирате нивото на светлината за допълнителен комфорт и с димер
  • Лесно да управлявате електрически щори
  • Да следите текущата консумация на електроенергия
  • Управление на температурата със свързания термостат Smarther with Netatmo (като той е съвместим с Apple Homekit, Google Assistant и Amazon Alexa)
  • Получаване на известия в реално време в случай на проблем като късо съединение или претоварване на мрежата
  • Безопасност и предпазване от влизане с взлом
  • Комфорт във всяка стая чрез управление на осветлението, музиката и температурата
  • Имате възможност да заключите/отключите дома си с един клик
Как се монтират механизмите

Монтира се стандартна конзола

Закрепяне на монтажната рамка към конзолата

Окабеляване на механизмите и затягане на монтажната рамка

Махане на защитната капачка

Закачане на рамката, като капачките се свързват предварително с окабелените механизми, които са закрепени към опората

Монтиране на естетическата част към рамката като частта трябва да прилепне хубаво към рамката


Закрепете лицевия панел към декоративната рамка
Лицевият панел трябва да бъде монтиран на декоративната рамка преди да се монтира лицевата част върху функционалната част.

Инсталиране на Living Now with Netatmo

Механизмите се инсталират и окабеляват стандартно. На мястото на стандартния механизъм се инсталира съответния като функция свързан механизъм. Един механизъм е за един токов кръг, като нулевия проводник също се свързва.

Свързаният механизъм вече работи. Можете да направите проверка като активирате различни товари.

Активиране на устройствата с натискане на бутон. Включете и изключете електрическата система.


Натиснете основният бутон отново за 5 секунди.

Устройствата се сдвояват автоматично.

Вече може да се използва основният ключ.


Има възможност системата да бъде разширена с безжични ключове, които е необходимо да бъдат сдвоени към съответните жични устройства. Натиснете основния безжичен сценариен ключ за 5 секунди.

Доближете ключовете, които искате да своите един до друг и изчакайте няколко секунди да се синхронизират.

Вече можете да инсталирате безжичните ключове, където пожелаете и да ги местите на различни места при небходимост.

My Home е лесно за употреба приложение, което може да се управлява чрез гласови команди, Touch метод или смартфон като можете да управлявате както от своя дом, така и от разстояние. Умните контакти се инсталират и окабеляват както стандартните контакти. На мястото на традиционното устройство инсталирайте свързаното устройство от същия тип по едно от всяка линия, която искате да управлявате. Свалете приложението HOME + CONTROL
Инсталиране на приложението

Всички устройства се свързват както следва в устройството My Home Server 1 към BUS системата, което става автоматично. След няколко минути вече ще са свързани и всички контакти ще работят по подразбиране.

Отворете приложението My Home Upp и свържете устройството със системата.

Изберете обекта, който искате да ръководите.

Избирате устройствата, които искате да бъдат сдвоени и вече сте готови и информацията ще бъде запаметена в MyHomeServer 1 и вече ще бъдат достъпни за управление.