Едно от най-новите попълнения в декоративните мазилки е мазилката с ефект "Травертин". С помощта на декоративната мазилка "Thravertine" можете да създадете имитация на камък, която практически няма да се различава от естественото покритие. Сухата варо-циментова мазилка Ви позволява да създадете доста точна имитация на различни повърхности. Минералният състав на мазилката ѝ придава отлична паропропускливост и по този начин я прави чудесно решение за завършващ декоративен слой върху фасадни топлоизолационни системи. Текстурата на мазилката може да бъде гладка, пореста или многослойна като зависи както от въображението на архутекта и дизайнера, така и от креативността и майсторството на изпълнителя. Използването на различни техники и инструменти при структуриране на мазилката предлага неограничени възможности за постигане на оригинална текстура. 

         

Мазилката Травертино е отличен избор при работа върху фасадите на исторически сгради, за пресъздаване на оригинални фасадни стилове и елементи. Може да се изпозва за декорация на интериорни повърхности в луксозни сгради, хотели и заведения, също и за оформяне на отделни декоративни елементи, като придава неповторима атмосфера на помещенията чрез неограничени цветови възможности и структури.

                  

Процесът на довършителни работи с декоративна мазилка "Травертино" се състои от стандартни етапи на подготовка на повърхността и нанасяне на сместа. Необходимо е да се нанесе грунд на стената и след това се преминава към полагането на мазилката. Трудността при работа с този материал е необходимостта от използване на специални техники за създаване на ефективно покритие.

    

Мазилката с ефект Травертин може да се остави бяла или да се защити и декорира с боя от серията Status (Emulsion, Artistico, Metallic). Богатият избор от декоративни бои и импрегнатори на водна основа осигуряват нейната влагоустойчивост и дълготрайност дори и при тежки атмосферни условия. 

Не се колебайте да изберете декоративната мазилка с ефект Травертин както за външните стени, така и за вътрешна декорация на стените. Всичко, което Ви е необходимо, за да го направите, може да намерите на нашия сайт, а за да следите новостите на пазара - последвайте ни и във Facebook