Какво представлява Венецианската мазилка

 

Венецианската мазилка може да има мек, копринен завършек с малко блясък или да бъде изцяло полирана до постигане на огледален ефект. Те биват на варова или акрилна основа, примесени с мраморно брашно,
което придава качества на мазилката като висока издръжливост, особенно след като бъдат полирани. Материалът е подходящ за полагане на различни повърхностти като грундиран бетон, грундирана дървена основа, циментови повърхности, в банята или дори на фасадни стени.

 

Полагане на Венецианска мазилка:

 

- Едно от хубавите неща за нанасяне на венецианската мазилка е, че наистина не е нужно да купувате много инструменти и материали, за да се справите с работата. Минималния набор от инструменти нужен за полагането е:

 

Подгответе повърхността, на която ще нанасяте мазилката добре. Тя трябва да бъде чиста и гладка. Ако по нея има пукнатини или дупки, те първо трябва да бъдат запълнени.
След като подготвите стената, може да започнете с нанасянето на мазилката. Тя се нанася на три слоя, с маламашка за венецианска мазилка. Първият слой се нанася равномерно и се изчаква да изсъхне от 10 до 12 часа.
Втория фин слой се нанася на маски до постигане на напълно гладка повърхност. Изчаква се между 6 и 8 часа за да изсъхне. Третата ръка се полага на съвсем фини маски и се полира повърхността с ръба на маламашката.

 

  Мазилката изсъхва напълно след 4 дни, след което може да се нанесе защитен полиращ слой с полиращата вакса, който да придаде гланцов ефект и водоустойчивост на повърхността.
 

  Полагане на полираща вакса:

 

- Ваксата за венецианска мазилка е защитен продукт с восъчно полимерен състав и добавки, улесняващи нанасянето.
 Нанася се с мека памучена кърпа, като се оставя в разтвора да се напои, след което се изцежда. С така подготвената кърпа разтворът се нанася върху
 повърхността с плавни движения, без натискане. След първоначалното пропиване на разтвора, процедурата се повтаря с цел пълно запечатване.

 

 Желателно е нанасянето на разтвора да се извършва с гумена ръкавица, тъй като въпреки неговата безвредност той образува полимерен филм
 с висока еластичност, който се измива относително трудно. 
 Времето за пълно изсъхване на ваксата е 24 часа, а необходимото време за филмообразуване е 1 час при температура от 20 гр.

 

 

 

Мазилките, които предлагаме в нашият онлайн магазин, са на акрилна основа. Виж Тук 
Цветовата гама е с голямо разнообразие, а крайния мраморен и гланцов ефект впечатлява всеки клиент.

 

Източник: VASARI PLASTER & STUCCO

 

Последвайте ни и във Facebook.