МЕНЮ
Вашата количка

Полиуретанов паркетен лак Tango plus - Sokrates

Полиуретанов паркетен лак Tango plus - Sokrates

ОПИСАНИЕ НА ПРОДУКТА

Tango Plus е 100% полиуретанов лак, предназначен за професионални покрития на дървени паркетидървени подове, дъскистълбищаламперии на стениподове на спортни залипарапетивратимебели и др. Подходящ за боядисване на вътрешни покрития.

Това е модерен тип бояджийски материал, който не съдържа органични разредители. Няма мирис, незапалим, химически неутрален, абсолютно безвреден за околната среда. След изсъхване образува висококачествен филм, който безпроблемно може да се мие и е издръжлив на механични наранявания. Твърд, но напълно еластичен и регулира влажността на дървесината. Съдържа ефективни фунгициди и е тиксотропен с добра стабилност върху боядисваната площ. Материалът осъществява отлично сцепление с повърхността и не се отлепва. Не съдържа вредни летливи вещества. Не пожълтява, съхне бързо.


Характеристики:
- Опаковка: 600 гр.
- Разреждане: Вода, при необходимост
- Готов за употреба
- Без мирис
- Незапалим
- Цвят: Безцветен
- Завършек: Мат / Сатен / Гланц
- Разходна норма: 10-12 кв.м/кг за слой
- Повърхностно съхнене: 1 - 3 часа
- Следващ слой: 8 - 12 часа
- Съхранение: При температура от +10°÷ +35°С
- Пълна механична якост се постига след 14 дни
- Нанасяне: Четка, валяк, пистолет
- За вътрешни покрития
- UV и влагоустойчив
- Подходящ за детски играчки
- Не пожълтява

Предимства:
- Отличава се с напълно съвършена прозрачност, максимална светлоустойчивост, издръжливост срещу отлющване и с изключителна трайност.
- Придава завършен вид.
- Бързосъхнещ.
- Окончателните качества се постигат за 48 часа, при температура +18°С и относителна влажност на въздуха до 65%.
- Отговаря на условията на EN 71 за боядисване на детски играчки.
- Отговаря на изискванията на стандарт CSN 74 4507 на устойчивост на плъзгане за статичен и динамичен коефицент на триене при сухи и мокри повърхности.
- Отговаря на изискванията на Наредба за общите технически изисквания в строителството.

Полагане: Нанася се върху основата с четка или с пистолет. При температура на субстрата и въздуха над 10°С през цялото време на съхнене. Преди употреба разбъркайте добре съдържанието на опаковката. Основата трябва да бъде суха, чиста, без мазнини и смоли. Максимална влажност на дървесината: до 14%. 
- Лакът се нанася неразреден! Умерено разреден, до 5%, може да се нанесе при първия слой.
- Повърхността на дюшеметата препоръчваме преди боядисване леко да се отшкури с фина шкурка. Това способства за отстраняване на дървесните влакна и подобрява качеството на филма. 
- Колкото е по-ниска относителната влажност на въздуха, толкова по-кратко е времето на съхнене. В студено или хладно време стаята не бива да се проветрява.
- Проникването на лаковия слой в дъбови паркети трябва да се извършва с лак, разреден с 40 % вода и в тънък слой. По-нататък лакът не бива да се разрежда с вода.
- При освежителни боядисвания препоръчваме най-напред да се нанесе един пробен слой, който да ни покаже наличието на мастни остатъци, или восък, които чрез отшкуряване трябва да се отстранят.
- При нови подове препоръчваме да се нанесат минимум 3 слоя. При по-голям брой слоеве се увеличава дебелината на последния слой.
- Преди нанасянето на всеки слой, отшкурете и почистете повърхността.
- Въпреки че лакът изсъхва бързо, добре е между отделните нанасяния на слоевете да изчакате 8-12 часа заради температурата и влажността на въздуха. След изтичането на тези часове можете леко да отшкурите повърхността. Прахът, останал след шкуренето, старателно избършете преди нанасянето на следващия слой, а всички евентуални навлажнявания изтриите с памучен парцал.
- Първите 14 дни след боядисването е необходимо да предпазвате повърхността от силни механични наранявания, например суркане на тежки мебели по повърхността на прясно боядисания под и др. През този период не мийте интензивно пода с вода. Втвърдяването на филма при стайна температура 18ºС трае 7 дни. До изтичането на този период не препоръчваме постилането на килим.

*Възможност за поръчка на опаковка 5 кг.

28.00 лв.
цена без ДДС: 23.33 лв.
  • Наличност: Налично онлайн
  • Sokrates
  • Код: 071041
Преглеждания: 1499

Опции

Напишете мнение

Забележка: HTML не се поддържа!
Лош Добър

Всички условия и възможности за заплащане и получаване на Вашата поръчка, може да откриете в секция Доставка и плащане.

  • Наложен платеж (важи при доставка с куриер)
  • Банкова карта (VISA, MasterCard)
  • Банкова сметка
  • PayPal
  • Може да закупите стока на изплащане чрез TBI Pay

Съгласно действащото българско законодателство, потребителят има правото да уведоми търговеца в писмен вид, че се отказва от извършената покупка без да дължи неустойка и без да посочва причина, в рамките на 14 (четиринадесет) работни дни от датата на получаване на продукта или в случай на представяне на услуги от сключване на договора.


Потребителят предварително писмено трябва да информира suhstroi.com чрез формата за рекламации, че се отказва от договора, като задължително посочи банкова сметка, по която да му бъде възстановена заплатената от него цена на върнатата стока. Стоката трябва да бъде върната лично от потребителя или от упълномощено от него лице, което да представи нотариално заверено пълномощно.


Клиентът се задължава да върне стоката заедно с нейната гаранционна карта (в случай че има налична), в отличен търговски вид (неразличима от нова), поставена в оригиналната ѝ опаковка. В случай, че потребител се възползва от правото си и при положение, че е изпълнил посочените по-горе условия, suhstroi.com  се задължава да  възстанови заплатената цена по банков път (по посочената по реда даден по-горе банкова сметка) в срок от пет работни дни от връщането на стоката.