Изненадващо е колко много приложения намират габионите в нашия свят и по колко различни начини и причини могат да се използват. Името "габион" идва от италиански и в буквален превод означава клетка.

Габионите са обемни конструкции изработени от метална мрежа, пълни с камъни. Човечеството е започнало да ги използва още през 17 век. В момента габионите се използват предимно като декоративни елементи в дворове и градини. Те могат да намерят много приложения като например за външна ограда, направа на маси, саксии за цветя, укрепване на стени и свлачища, изграждане на стъпаловиден терен и много други.

 

        


Поради подвижността и гъвкавостта на мрежовата рамка можете да ги оформите в различни интересни форми. Габионите са основата върху, която може да развихрите вашият креативизъм и да персонализирате вашия двор или градина. 


Един от основните плюсове при изграждането на огради от габиони е възможността да понасят големи натоварвания, без да се разрушат самите съоръжения. Оградата Ви ще има дълъг живот и няма да страда от неприятна ръжда, благодарение на габиона. От естетическа гледна точка сред най-големите плюсове на габионите е естественият им вид. 

Развихрете въображението си и направете саксии или оградете места за засаждане на цвета. Тъй като камъкът е естествен материал той създава благоприятна среда за развитие на всички растения.

 

    Камък за декорация - D-Glass Rock може да се използва по толкова много различни начини - като вътре в подпорна стена от габиони или като декоративна пътека във вашите лехи. 

Нашите стъклени камъни са направени от напълно рециклирано стъкло, така че няма вреда за околната среда. Стъклените камъни са екологичен и дълготраен продукт, който ще продължи да изглежда страхотно година след година. Независимо дали ги използвате като част от басейн или фонтан, от подпорна стена от габиони, стъклените камъни ще създадат уникалност на вашето пространство. Могат да се използват с LED осветление за създаване на поразителен ефект на градината.


Бъдете креативни, иновативни и създайте атмосфера близка до природа, а ние ще Ви помогнем за това. Всичко необходимо може да намерите на нашия сайт.

Последвайте ни във FACEBOOK или се включите в нашата VIBER общност.