Изненадващо е колко много приложения намират те в нашия свят и по колко различни начини и причини могат да се използват. Името "габион" идва от италиански и в буквален превод означава клетка.

 


Габионите са обемни конструкции изработени от метална мрежа, пълни с камъни. Човечеството е започнало да ги използва още през 17 век. В момента габионите се използват предимно като декоративни елементи в дворове и градини. Те могат да намерят много приложения като например за външна ограда, направа на маси, саксии за цветя, укрепване на стени и свлачища, изграждане на стъпаловиден терен  и други.

       


Поради подвижността и гъвкавостта на мрежовата рамка можете да ги оформите в различни интересни форми. Габионите са основата върху, която може да развихрите вашият креативизъм и да персонализирате вашия двор или градина. 


Един от основните плюсове при изграждането на огради от габиони е възможността да понасят големи натоварвания, без да се разрушат самите съоръжения. Оградата Ви ще има дълъг живот и няма да страда от неприятна ръжда, благодарение на габиона. От естетическа гледна точка сред най-големите плюсове на габионите е естественият им вид. 

Развихрете въображението си и направете саксии или оградете места за засаждане на цвета. Тъй като камъкът е естествен материал той създава благоприятна среда за развитие на всички растения.

      

Бъдете креативни, иновативни и създайте атмосфера близка до природа, а ние ще Ви помогнем за това. Всичко необходимо може да намерите на нашия сайт.