Венецианската стенна мазилка е луксозно стенно покриетие което ще придаде на дома Ви стил и блясък. Интересът към Венецианската мазилка се корени още в древен Рим и идва от бляскавите домове на богатите римски граждани и изкусните дворци на италианските аристократични семейства.Тя може да има мек, копринен завършек с малко блясък или да бъде изцяло полирана до постигане на огледален ефект.


                         

Венецианската мазилка е известна с високата степен на защита от появата на плесени и мухъл. Тя има антибактериални свойства, позволява на стените да дишат и в миналото венецианските майстори са я правили от хидратна вар и минерали. Доста от днешните майсторите я препоръчват за фасади и вътрешни стени и тавани. Изключително подходяща е на места където степента на влажност е твърде висока. Ако харесвате стени с нежен блясък, трябва да се запознаете с предимствата на венецианската мазилка.
Едно от предимствата при нанасяне на Венецианската мазилка е, че наистина не е нужно да купувате много инструменти и материали, за да се справите с работата. Минималния набор от инструменти нужен за полагането е: стоманена маламашка за венецианска мазилка, грунд за венецианска мазилка, венецианска мазилка и полираща вакса.

Подгответе повърхността, на която ще нанасяте мазилката добре. Тя трябва да бъде чиста и гладка. Ако по нея има пукнатини или дупки, те първо трябва да бъдат запълнени. След като подготвите стената, може да започнете с нанасянето на мазилката. Тя се нанася на три слоя, с маламашка за венецианска мазилка. Първият слой се нанася равномерно и се изчаква да изсъхне от 10 до 12 часа. Втория фин слой се нанася на маски до постигане на напълно гладка повърхност. Изчаква се между 6 и 8 часа за да изсъхне. Третата ръка се полага на съвсем фини маски и се полира повърхността с ръба на маламашкатаМазилката изсъхва напълно след 4 дни, след което може да се нанесе защитен полиращ слой с полиращата вакса, който да придаде гланцов ефект и водоустойчивост на повърхността.


         


Ако желаете да придадете огледален блясък на вашата стена е нужно след полагане на мазилката да запечатате с вакса за венецианска мазилка. Полиращата паста Glacis е защитен продукт с восъчно полимерен състав и добавки, улесняващи нанасянето. Тя се нанася с маламашка като се цикли за да се получи стъкления ефект на мазилката.

   

  
  


Ако желаете да получите сатенен завършек на стената може да използвате ваксата на Monocera. Нанася се с мека памучна кърпа, като се потапя в разтвора да се напои, след което се изцежда. С така подготвената кърпа разтворът се нанася върху повърхността с плавни движения, без натискане. След първоначалното пропиване на разтвора, процедурата се повтаря с цел пълно запечатване. Времето за пълно изсъхване на ваксата е 24 часа, а необходимото време за филмообразуване е 1 час при температура от 20 градуса.
Венецианските мазилки предлагат богата гама от цветове и нюанси и ефектите които може да получите са изключително разнообразни. Създайте в дома си истинска италианска аристократична атмосвера, потопесе се в лукса на Римската империя благодарение на Венецианските мазилки. Всичко, което Ви е необходимо, може да намерите на нашият сайт, а ние от екипа на Сухстрой сме на разположение да Ви предоставим допълнителна информация.