Уморени сте от стреса, шума, мръсния въздух. Мечтаете за свое собствено кътче сред природата. Не е толкова трудно, колкото предполагате. За да ''откраднете късче от рая'' не е необходимо да имате разрешение за строителство, не е необходимо дори да се намирате в регулацията на града. Ако планирате сглобяемата къща да не бъде просто вила, а да се превърне в дом, то тогава тя може да бъде поставена в урегулиран поземлен имот като нормална постройка, след издаване на скица. Дъвените куполни къщи се изработват и внасят от Русия. Изработени от добре изсъхнала дървесина, с изцяло дървена сглобка, без метални крепежи. Мулти-комфортен сглобяем купол oсигурява комфорт на обитаване, бързо изпълнение, високо качество, добри енергоефективни показатели и достъпна цена. 


Защо купол?

Сферичната форма покрива най-голяма жилищна площ с най-малко материал. Когато се сравнява с квадратна или правоъгълна сграда, в дома- купол ще има 30% по-малко вложени материали за същата квадратура. Една трета по-малко повърхност означава, че една трета по-малко топлина се прехвърля от и в околното пространство. Което води до спестяване на около 30 или повече процента от средната Ви годишна сметка за отопление и охлаждане на жилището. Тези предимства се отнасят до самата куполна форма.
Какво е стратодезичен купол?

Стратодезичният купол представлява архитектурно съоръжение, на базата на осова симетрия. Носещата му конструкция е изградена от добре изсушени греди, тип лего (прави греди образуващи трапци). Стратодезичният купол има обла форма, чрез която осигурява закрила и здравина, сигурност и конструктивност. Едно от най-стабилните изпълнения е от слепени сухи греди. При това слепване е важно да се следва правилната технология на разминаване на всеки следващ пласт. Конструкцията на стратодезичният купол е изключително устойчива на вертикални и хоризонтални (при земетресение) натоварвания. При нея се избягват термомостовете, които са характерни за геодезическия купол в зоната на свързване на отделните триъгълни елементи.       


Но! За да получите качествен вътрешен микроклимат, звуков и визуален комфорт и достатъчно светлина в дома си е необходим освен подходящ проект – така и употреба на висококачествени материали. 

Качество на материалите.


Външните плоскости са основен проблем при изграждането на сглобяеми жилища. Затова нашите партньори от 3D Forma са тествали върху две куполни къщи водещи продукти на световни производители и комбинацията между тях. Монтирани са няколко вида плоскости на Knauf, перлитени двойно-армирани плоскости , OSB и Glasroc® X и оставени на открито в продължение на 1 месец. Направен е същият тест за всеки елемент от сградата. В резултат – компанията SAINT-GOBAIN се оказва с оптимални резултати.

Разработената от 3D Forma, система ''Мулти-комфортен купол'' се базира на три основни компонента:

Топлина и звукоизолация с ISOVER Uniroll Plus - Дебелината на материала има значение!
Стъклената минерална вата ISOVER Uniroll Plus със своите характеристики /на свиваемост и еластичност позволява цялостно запълване на неправилно оформени пространства – задължително условие за ефективна топлоизолация.

Хидроизолация и пожарозащита от стъклен воал с Rigips Glasroc® X
Гипскартон за външно приложение Glasroc X е изпитан в съответствие с ETAG (European Technical Approval Guidelines) на EOTA (European Organization for Technical Assessment) и хармонизираните EN стандартни за фасадни системи и външни облицовки и е в съответствие с изискванията за CE маркировка по EN 15283-1.

Контрол на влажността с Vario KM Duplex
Влажността в изолацията може да доведе до гниене на носещите греди. Мембраната Vario KM Duplex има променлива паропропускливост посредством рекулператор, като позволява отличен контрол на циркулацията на въздуха и осигурява стабилен вътрешен микроклимат.Предимства на сглобяемата куполна къща.

- Самоносеща конструкция:
Сферичната форма притежава прекрасна самоносеща способност, затова отпада необходимостта от вътрешни носещи и поддържащи елементи на конструкцията (колони, греди). Вътрешният обем на къщата предлага свобода при развиването на интериора.


- Равномерно разпределение на натоварването:
Колкото по-голям е диаметърът на купола, толкова той е по-устойчив, натоварването се разпределя по-равномерно благодарение на симетричността на формата.Съвкупността на тези два фактора осигурява висока сеизмична устойчивост. Дървената сферична конструкция има прекрасни аеродинамични качества, липсата на прави стени при куполната къща, спомага въздушният поток да заобикаля сферата. Куполната форма по естествен начин не позволява прекаленото натрупване на сняг върху къщата и я прави много издържлива.
- Домът-купол се нуждае от 30% по-малко  ограждащи елементи за същата квадратура, спрямо правоъгълната постройка.
- Той ще е около 5 пъти по-устойчив от стандартна сграда.
- 1/3 по-малко повърхност – 1/3 по-малко топлообмен.
- 30% по-ниска годишна сметка за отопление и охлаждане.В заключение, разликата в квадратурите на ограждащите елементи е факт: 108.6-74=34.6 кв.м.


Mагазин Сухстрой - гр. Пазарджик е в партньорство с Добросфера България, ние сме добра комбинация между качественото проектиране и качествените материали. Можете да поръчате и закупите различни размери куполни конструкции от 9.9 до 280 кв.м, комплект цяла къща готова за сглобяване или комплект с включен монтаж. Запазете час за безплатна консултация, по време на която ще бъдат оформени Вашите идеен проект, цялостна концепция за вашия дом или бизнес, включващ:


- Разпределения на всички нива
- 3D визуализация
- Количествена сметка
- Индивидуална оферта

      
Изберете мулти-комфортен купол, сглобяеми куполни къщи, енергоефективни, устойчиви и функционални. Оригинален дизайн, здрава конструкция и лесен монтаж

Последвайте ни и във Facebook.