Така популярната мазилка Микроцимент е позната в редица страни по света, като лесна за употреба артистична мазилка. Тя позволява реализирането на най-смелите дизайнерски идеи. Микроциментовата смес се характеризира с много добра пластичност, висока износоустойчивост и водоустойчивост. Всички тези качества позволяват да се използуват различни техники на полагане, например да се постигне ефект камък, огледален блясък. Финишното покритие може да бъде мат, сатен или гланц.

      

Със своята стилна визия и ефект, микроцимента по нищо не отстъпва на така популярните луксозни мазилки. Дори напротив, с него можем да постигнем всеки желан ефект в зависимост от техниката на нанасяне. Той е изключително предпочитан за нанасяне върху подове и стени, поради неговата водоустойчивост и здравина.
Още едно от позитивните качества на микроцимета е способността му да се нанася върху всеки вид здрава и добре изсъхнала повърхност. Това прави приложението му изключително широко. Предпочитан е за нанасяне в мокри помещения като бани, кухни, басейни. Ако желаете да ремонтирате Вашата баня без да къртите плочките - микроциментът е вашето решение. Само за 3-4 дни, директно върху старите покрития, в желаните цветове и форми и на достъпна цена, този материал напълно ще преобрази всяко помещение.Видове Микроцимент.
Микроциментът бива готов за употреба, дву и трикомпонентен

Готовият за употреба микроцимент - Микроцимент Decor fine Plus - Thrakon, представлява акрилна, декоративна шпакловка за приложение върху хоризонтални и вертикални повърхности. Той е най-вече с декоративна цел, като не е подходящ за външна употреба, за нанасяне върху подови повърхности, бани.

Микроцимент двукомпонентна система - Thrakon, предназначен за декоративно оформяне на стари и нови основи на подове и стени от бетон. Може да се използва още и за гипсокатон, циментови плоскости и др. Мазилката е подходяща за обработка и декорация на пейки, стъпала на стълбища, колони, пиластри, кашпи за цветя, поддушови пространства, фонтани и басейни. Продуктът може да се оцвети с цветни пигменти по цветови каталог на Тракон. 

Микроцимент трикомпонентна система - Thrakon, обогатен с епоксидни смоли, подходящ за външна употреба, както и в бани или плувни басейни. Мазилката е подходяща за обработка и декорация на пейки, стъпала на стълбища, колони, пиластри, кашпи за цветя, поддушови пространства, фонтани и басейни. Продуктът може да се оцвети с цветни пигменти по цветови каталог на Тракон.    


Начин на нанасяне.
Преди да започнете да полагате микроцимента е необходимо да се почисти и заздрави основата. Полагат се два слоя флексово лепило, обогатено с добавка за еластичност, като между слоевете се вгражда армираща мрежа. Чрез тях се предотвратява последващо напукване на мазилката, причинено било то от слягане на сградата, движение в следствие на температурни промени и други. Следващата стъпка е нанасяне на хидроизолация, тук вече идва моментът за нанасяне на Микроцимента. Той се нанася на два тънки слоя, нанася се грунд, след като изсъхне грундът се полага защитен лак.

Има два варианта на защитен лак за микроцимент. 
Двукомпонентен полиуретанов лак Decor PU Varnish - Thrakon -  Притежава висока механична якост и устойчивост на химичени агенти.Има защита от UV - лъчи като с времето не пожълтява и осигурява дълготрайност на цветовете на декоративното покритие. Подходящ за мокри помещения, басейни и външна употреба.
Водоразтворим защитен лак Decor Protect - Thrakon -  Лак на водна основа със специална формула за защита на Микроцимент. Само за вътрешна употреба. Не е подходящ за мокри помещения.     

Лесен за работа и с доказани качества, микроциментът е предпочитан за работа и бюджетно решение за ремонта у дома.

Последвайте ни във FACEBOOK или се включите в нашата VIBER общност.