На 6-ти август магазин СУХСТРОЙ беше домакин на своите дългогодишни партньори от Saint-Gobain България и събра клиенти, строители, майстори, предприемачи и служители в своя шоурум, за съвместно организирано обучение-презентация на широката гама от продукти на Rigips, Weber и Isover, както и представяне на най-актуалната техническа информация и горещи теми, свързани със съвременни енергийно-ефективни решения за сглобяеми къщи, системи за звукоизолация и специализирани плоскости Rigips: Glasroc X, Habito, Acu Fire+, RigiStabil.

  

Saint-Gobain Isover създава ефективни топло- и звукоизолационни решения за проектиране на енергийно ефективни сгради, за да се осигури безопасен комфорт за потребителите и да помогне за защитата на околната среда. Благодарение на индивидуалния подход към всяка задача марката намира нужните решения за своите клиенти. Изолационните решения на Saint-Gobain Isover отговарят на всички нормативни изисквания за топлоизолация, защита от влага, акустика и противопожарна защита. Компанията разработва цялостни изолационни решения, които гарантират трайна защита на сградите и техните обитатели. Тези решения се прилагат във всички срещани конфигурации както в нови, така и в реновирани сгради.

 

Обучението започна с представяне на иновативния гипсокартон за външно приложение – Glasroc X. Rigips Glasroc X е гипсокартон за външно приложение от гипсово ядро със специални добавки и двустранна армировка от стъклен воал. Може да се използва за външни стени, облицовки и тавани, покрити с тънкослойна мазилка, както и за изграждане на композитни топлоизолационни системи (ETICS).

 

Нашите партньори продължиха и с другия си водещ продукт – гипсокартон Rigips Habito  иновативен гипсокартон, който позволява монтиране и задържане до 15 кг директно на стената, използвайки само стандартни  винтове за дърво. Отличава се с изключителна здравина и устойчивост на удар, сравнен със стандартните стени. Безопасното работно натоварване до 15 кг тежест на точка, е гарантирано и осигурено от винт за дърво с размер 5х50 мм.

Специалистите от Saint-Gobain България представиха и всички предимства и свойства на паробариерата Vario KM Duplex – мембрана, състояща се от разграфена полиамидна мрежа, каширана с нетъкан воал, паропропускливостта на която варира в зависимост от относителната влажност. Бяха разисквани също и приликите, разликите и различните приложения на стъклената и каменната минерална вата. Накрая обучението завърши с дискусия – отговаряне на въпроси зададени от присъстващите, както и специфични тънкости и техники, свързани с продуктите на марката.


Ние от СУХСТРОЙ Ви гарантираме, че подобни събития ще бъдат организирани регулярно, за да могат нашите клиенти да бъдат запознати с най-новите тенденции и актуални теми в строителството. За да се информирате за бъдещи обучения и презентации може да ни последвате на страницата ни във FACEBOOK или да се включите в нашата VIBER общност.