Какво е PVC облицовка?

PVC облицовката е изработена още през 1970год. в Европа. Използвана е за интериорна декорация на стените, като в същото време е имала уникални по рода си свойства, в сравнение с други стенни облицовки. PVC панелите са с куха вътрешности, което ги прави много леки. Външността е гладка и са много лесни за монтаж. В днешно време, PVC ламперията е предпочитана за декор на стаи, а дори и на мокри помещения.

 

Предимства на PVC ламперията

  • Лесен монтаж
  • Ниска цена
  • Лесна за почистване
  • Водонепропусклива

Ламперията позволява да се монтира към гладки повърхности като мазилка или шпакловка или дори към вече поставени плочки! На груби или неравни стени, панелите могат да бъдат прикрепени към рамка с помощта на скоби или монтажно лепило. При нужда могат да се режат с трион (ръчен или електрически) или нож. Материала издържа до максимална постоянна температура 60 ° С, което значи, че може да бъдат използвани в душ кабини, но не и в сауни. Монтаж до печка или друго отоплително тяло, също не се препоръчва.

 

При поставяне на ламперията в мокри помещения се препоръчва да се нанесе допълнителен слой силикон между панелите, за да се осигури пълна водоустойчивост и непропускливост. За почистването на ламперията се използват обикновенни домакински продукти. Възможно е да се полират до първоначалното им състояние с помощта на неабразивен препарат. Обикновенно трябва само влажна кърпа за да бъдат почистени.

 

Защо да изберем PVC ламперия, вместо друг алтернативен продукт?

Панелите са изработени с много голямо внимание и професионализъм. Използвани са най новите технологии и оборудване за висока разделителна способност, което ги прави напълно реалистични и близки до естествените. Широка гама от дизайн: дървени облицовки, мозайки, релефни щампи и други. Инсталират се много по-бързо и лесно от плочките и са на по-ниска цена. Може да сложите панелите напълно сами, без ненужни разходи за монтаж.

 

 

Източник: Нолина ЕООД