VELUX е датска компания с 80 годишен опит в производството и продажбата на прозорци за плосък и скатен покрив, както и щори и аксесоари за тях. Тяхната цел е да Ви помогнат да създадете по-светъл, по-здравословен, по-комфортен и уютен дом. 


Освен, че покривните прозорци Velux внасят дневна светлина и свеж въздух, те правят вътрешните пространства светли, ефирни и отворени. Проектирани са така, че да издържат на всякакви метеорологични условия. Преминават през различни тестове за издръжливост, за да се гарантира тяхното качество и дългогодишен живот. Те са лесни за поддръжка, надграждане и ремонт.

Естествената светлина е много важна за един дом, за това трябва да се реши коя част да бъде осветена най-добре - може би бюрото, кухненският плот или детският кът. Изберете подходящия размер и брой покривни прозорци.


Velux препоръчва размера на покривния прозорец да бъде поне 10% от площта на помещението.

    


Трябва да изберете, също така, вид на стъклопакета и материал, от който да бъде изработен профилът на прозореца.   

                         

  За да изберете правилния прозорец, трябва да се съобразите и с височината на монтажа. От него зависи дали ще Ви трябва прозорец с горно или долно управление.

Когато става дума за поставяне на покривен прозорец на скатен покрив, в повечето случаи се препоръчва горно управление. Но понякога това не е възможно – например поради наличието на надзид. 


      

За лесно управление, горният край на рамката на прозореца трябва да бъде на 180-220 см над пода. Долният край на рамката за покривни прозорци със средна ос на отваряне с горна дръжка (тип GZL, GLL, GLU, GGL и GGU) е най-добре да бъде на около 90-100 см над пода, максимум 130 см. Това разположение Ви осигурява добра гледка, дори когато сте седнали.


Ако прозорците са със средна ос, но с долна дръжка (GZL-B, GLL-B), то най-удобната височина за монтаж е 150-170 см от пода, за да не се нараните при отварянето. Тези прозорци са подходящи за висок надзид.


Долният край на прозорци с двойна ос на отваряне (GPL, GPU) е най-удобно да е на приблизително 110-130 см над пода, за да можете да се насладите максимално на панорамната гледка, но може да се постави и малко по-ниско или по-високо. 


Имайте на предвид, че монтажът се извършва от сертифицирани майстори, които може да откриете тук!   Velux предлага голям избор от щори и сенници, които имат красив дизайн и са създадени за дълготраен живот. Може да разгледате всички продукти с марката VELUX на нашия сайт.


При интерес и въпроси не се колебайте да се свържете с нас!