Относно ROTO Designo

 

 

От самото начало на компанията Roto (преди повече от век), името и е синоним на висококачествена и иновационна технология. С разработването на механизма "Tilt and Turn" за отваряне на прозореца по хоризонтала и вертикала, се утвърждават като първокласен производител на покривни прозорци. След това изобретяват таванска стълба, както и първия покривен прозорец в света с горно окачване.

 

  Днес Roto Roof and Solar Technology GmbH е с централа, разположена в Бад Мергнхайм, с около 700 служители и над 1400 работници. Разполага с     представителства в цяла Европа, 3 производствени завода, 3 търговски платформи и 20 дъщерни фирми.

 

  Продуктите ROTO могат да бъдат открити в над 500 милиона фасади и прозорци в цял свят. Това не е случайност. Компанията работи с едни от най -   утвърдените имена в бранша.

 

  Продуктите с марка ROTO и брандирани със знака "German made" отговарят на най-високото немско качество. Направени от първокласни материали и   модерни технологии, те се характеризират с трайност, устойчивост на износване и тествани в съответствие със стандартите на DIN. Затова и Roto дават най-   голямата гаранция за покривни прозорци - 15 години.

 

 

ROTO Designo R7


ROTO Designo R7, отличен с престижната награда Иновативен продукт за 2012 год., е единственият покривен прозорец без аналог на пазара. С разположената в горната третина   на прозореца ос на въртене, моделът R7 осигурява повече пространство в помещението и открива панорамна гледка.

 

Всички покривни прозорци ROTO притежават поне трети клас на безопастност, което е потвърдено от редица тестове, а стъклопакетите им са подсилени допълнително. Прозорците Roto са с най-високата топлопроводимост в света, а модела R4 е единственият прозорец в със средна ос на въртене, който се предлага с 3-точково заключване и Uw=1.3W/m2K.

 

 

ROTO се грижи за околната среда!

Грижата за околната среда е лична мисия за Roto. Прозорците от PVC се състоят на хомогенен материал с фиксирана чрез винт стоманена армировка. По този начин материалът може лесно да се рециклира и подава обратно в производствения цикъл. За да гарантират най-високи стандарти при опазване на околната среда, Roto си сътрудничат с най-модерния завод за рециклиране на PVC дограма в световен мащаб. Всички покривни прозорци от дървен материал са с безкомпромисно качество, а дървесината за тяхното производство идва от ресурси от залесяване.

 

 

Вижте нашите продукти на марка ROTO тук!

 

Източник: Roto Division FTT