Като част от групата на Saint-Gobain, компанията WEBER, също е насочена към проектираното, производството и дистрибуцията на материали и решения, които са ключови за качеството на живот и бъдещето на всеки от нас. Един от слоганите на компанията е „С грижа за хората и тяхната среда“. Weber е доказан лидер на пазара на строителни материали, предоставяйки иновативни решения за енергийна ефективност и опазване на околната среда. Основен приоритет на компанията, като част от мултинационалния концерн Saint-Gobain, е създаването, производството и разпространението на устойчиви и сигурни решения. През 2009 год. и 2011 год. Вебер открива два завода в България.            
В Костинброд – в него се произвеждат сухи строителни смеси - лепила за плочки, шпакловки, хастарна мазилка, лепило за газобетон, като капацитета възлиза на 100 000 тона на година. Вторият такъв завод е открит през 2011 год. в с. Изворско с капацитет на производство 50 000 тона.


Една от основните цели на компанията е да комбинира продукти в цялостни системи за хидроизлация,
топлоизолация, полиуретановата система за паркинги, широка гама от сухи смеси за плочки и други.           

Голямото разнообразие от керамични покрития и приложението им в строителството са довели до разработката на широка гама лепила. Правилното лепило за плочки е от изключителна важност при процеса на лепене, затова когато го избирате се съобразете с класификацията на продукта, обозначен на всяка опаковка. Използвайте и класификациите на покритията според конкретните условия, за да си гарантирате успешен резултат. Съществуват различни класификации на лепилата: Според свързващите вещества, Според дебелината на нанасяне, Според време на свързване, Според характеристиките им. 

               

Фугиращите смеси са част от системата за лепене на плочки. Освен чисто естетическите си функции, фугите предпазват покритията и поемат термалните движения в основата. Важно е фугиращата смес да бъде избрана според условията, на които ще е изложено покритието, и според експлоатационните изисквания към помещението.   
                                                                                                                           
Неправилният избор може да доведе до проблеми. Двукомпонентна епоксидна фугираща смес и лепило в едно weberepox easy фугирането на керамични плочки, мозайка, естествен камък, керамични блокчета, фаянс, фасадни плочи и стъклокерамика е лесно като детска игра. 

Иновативната полиуретановата система за паркинги, гаражи и индустриални помещения Weberdry PUR park system може да се използва при пешеходни зони, автомобилни паркинги и сервизи, индустриални производства, складове и складови помещения, офиси, магазини, ресторанти, болници и други.

                       


С използването на системите за хидроизолация си гарантирате ефикасност и сигурност. За да постигнете ефективна защита на помещения с повишена влажност, използвайте разработената от Вебер система от
материали.
Стриктното спазване на технологията за

полагане ще ви осигури дълъг и безпроблемен експлоатационен период. 


Доверете се на Weber, за да си гарантирате качествено изпълнение и сигурност на всички ремонтни дейности. Цялата гама от артикули на Вебер може да намерите на нашият сайт.