Относно TECHNONICOL 

     TECHNONICOL Corporation е създадена през 1992 година. До 1999 компанията разполага с 5 завода за производство на хидроизолационни материали и 35 търговски обекта в рамките на Руската федерация. В началото на новия век TECHNONICOL разширява гамата си от продукти, като започва производство на битумни керемиди под марката SHINGLAS, топлоизолационни материали, изработени от каменна вата, под марката TECHNO. Появяват се луксозната композитна керемида, базалтовата изолация, дренажни системи PLANTER  и бетонови добавки.       
През 2005 г. TECHNONICOL открива завод за производство на битумни и битум-полимерни материали и се нарежда на първо място в Европа по отношение на производството на покривни мембрани. Днес корпорацията разполага с 52 завода, 500 търговски партньора, износ в над 95 страни, 6 научни и 18 учебни центъра. 

 

 

Многослойна битумна керемида TN-Shinglas
 

    Битумните керемиди TN-Shinglas представляват съвременен вид покривно покритие. Те имат многослойна структура, състояща се от слой фибростъкло, импрегниран с битум, лепилен слой и защитна минерална посипка. Това осигурява сигурна защита срещу механични повреди, въздействието на пряката слънчева светлина и ултравиолетово лъчение, а също така създава херметичност на покритието. Към основните предимства на битумната керемида TN-Shinglas се отнасят сигурността и дълготрайността. Многослойната структура надеждно ще защити Вашия дом в продължение на много години. Благодарение на нея битумните керемиди имат висока якост и устойчивост, отлични хидроизолационни свойства и ветроустойчивост. 


    Друго огромно предимство на битумните керемиди Shinglas е добрата звукоизолация. Многослойната им конструкция поема до 80% от шума, създаден от дъжд, градушка и други атмосферни явления. Освен това, използването на битумните керемиди Shinglas улеснява изпълнението на сложни покривни проекти и намалява загубите на материала при разкрояване. Битумните керемиди  са приложими за всякакви скатови и кръгли покриви. TECHNONICOL Corporation предлагат богат избор на цветове и форми битумна керемида, които не се променят с времето. Материалът се характеризира с високи естетически свойства, които придават уникален рисунък на покрива и допълнителна обемна структура.     

    Към днешна дата, битумните керемиди са предпочитан материал от все по-голям брой потребители. Това се дължи не само на чудесния им външен вид, но и на улеснения им монтаж. Устойчивостта на външни вятърни, слънчеви и хидронатоварвания е толкова голяма, че позволява на производителя да предоставя официална гаранция за материала до 60 години! Без да зависи от климатичните особености, TN-Shinglas е гаранция за Вашия комфорт и безопасност.

Източник: Техноникол Русия

Последвайте ни и във Facebook.