Причините за изолиране на покривите са няколко

 

Топлинен комфорт през зимата

Покривът е изложен на постоянните температурни промени, тъй като повечето от стените му са външни. Изолацията на таванско помещение ще поддържа вътрешната температура постоянна и приятна. Комбинирана с подходяща вентилация, изолацията предотвратява конденза, който може да възникне, когато навън е студено. Добре изолираният покрив се превръща в приятно място за живеене, което ще ползвате дълго време.


Топлинен комфорт през лятото

Изолацията и въздухонепроницаемостта на таванското пространство ще запазят свежестта, блокирайки циркулиращия под покрива горещ въздух, достигащ понякога до 70°С. Летният комфорт ще постигнете като затваряте прозорците през деня и ги засенчвате с щори или сенници (ще спечелите от 1 до 3,5°С) и проветрявате тавана през нощта (ще спечелите от 1 до 4,5°С).


Звуков комфорт

Изолацията на тавана с минералните вати на Изовер осигурява защита от външния шум: коли, въздушен трафик, гласове, дъжд и др. Акустичните подобрения варират между 38 и 44 dB в зависимост от дебелината на изолационния материал и вида на конструкцията. 

 

Пожарна безопасност

В случай на пожар, минералните вати на Изовер не подхранват огъня и не отделят отровни газове.


За по-големи икономии на енергия

30% от топлината в неизолирана къща се губят през покрива. Изолирайки покрива с минералните вати на Изовер, пестите сериозни количества енергия за отопление. Инвестирайки веднъж в поставянето им, Вие топлоизолирате ефективно жилището си до края на неговия живот. Девизът на модерният дом е „Енергоефективност”.


За по-големи икономии на емисии СО2

Спестявайки от енергията за отопление и охлаждане, респективно се спестява и отделянето на вредни емисии СО2 във въздуха

 

 

Източник: Сен Гобен Констракшън Продъктс България ЕООД