Здравейте приятели, дойде време да Ви представим и третия епизод от нашата поредица „Как се прави?“.
  В този епизод ще Ви покажем, как лесно да направите декорация „фин бетон“.

  За целта ще Ви трябват: 
 - Паропропусклив грунд - UniPrimer
 - Мазилка - CreativTop със структура Файн - 1мм
 - Мазилка - CreativTop със структура Силк - 0.2мм
 - Фасадна боя - Lasur в цвят по избор 
 - Гладка маламашка
 - Иноксова маламашка със заоблени краища
 - Мистрия
 - Четка 
 - Дунапренена гъбаПреди нанасяне на мазилката е необходимо да обезпрашите и грундирате основата, върху която ще работите. За целта използваме Паропропусклив грунд – UniPrimer, който подобрява сцеплението и осигурява равномерност на цвета на крайното покритие. След нанасяне на грунда изчакваме поне 24 часа преди да нанесем мазилката.Посредством метална маламашка нанасяме Мазилка - CreativTop със структура Файн - 1мм. Нанесеният слой заглаждаме хаотично, за да може да се получи по-голям контраст след нанасяне на следващото крайно покритие. 


       

След пълното изсъхване на първия слой, нанасяме CreativTop със структура Силк - 0.2мм. Нанасянето става със същата маламашка, като се оставят празни участъци, които след заглаждане образуват различни по форма „маски“. Изглаждането става с маламашка със заоблени краища, която е подходяща, защото не остава черти върху крайното покритие.


      


Оставяме мазилката да изсъхне за около 10 минути и след това приглаждаме отново, но този път с мокра маламашка. Целта е да се образуват различни участъци, с гладка и със зърнеста структура.

      


Изчакваме докато крайното покритие изсъхне напълно. След това преминаваме към последния етап за постигането на ефект „фин бетон“, а именно нанасянето на фасадната боя - Lasur. Цвета на боята се избира според Вашите предпочитания.


       


Нанасяме с обикновена бояджийска четка, като излишната боя отнемаме с дунапренена гъба.

              


    


Крайният резултат е уникална и креативна декорация, подходяща както за интериора, така и за екстериора.  За още идеи и инртересни решения може да се абонирате за нашият Youtube канал.

Всички необходими материали може да намерите на сайта ни, а за всички новости в областта на строителстовто харесайте страницата ни във Facebook.