Ние от Сухстрой с гордост Ви представяме нашата нова поредица, която стартира в YouTube канала ни, а именно "Сухстрой работилница. Как се прави?"

В нея ще може да гледате интересни видеа с полезни съвети, професионални демонстрации, добри практики и DIY (направи си сам) решения и идеи. За да научавате винаги първи се абонирайте за нашия канал тук. В първи епизод на поредицата ще ви запознаем, стъпка по стъпка, как бързо, лесно и сами да направите декоративна мазилка с дървесен ефект.
  1. За целта сме използвали мазилка Baumit - КреативТоп Файн, която е подходяща, както за външна, така и за вътрешна употреба.

   А ето и какво друго ви е необходимо:


   - паропропусклив грунд UniPrimer,

   - силиконов шаблон с дървесна шарка,

   - препарат против залепване (импрегнатор),

   - фасадна боя - Baumit Lasur,

   - маламашка с гребен 6 мм,

   - мастар алуминиев Н профил Topmaster,

   - дунапренена гъба за декорация,

   - ръчни инструменти

  Преди да започнете е необходимо да имате хубава, здрава основа, грундирана с паропропусклив грунд BAUMIN UniPrimer. Използваме маламашка с гребен, за да разнесем развномерно сместа. Благодарение на гребена се нанася еднакъв слой от BAUMIT КреативТоп Файн и след това, с помощта на гладката част на маламашката се заглажда повърхността.
                    След частично изсъхване на основата започваме подготовката за щамповане на шарката с ефект дърво. Отпечатването на шаблона се прави, когато крайното покрие е изсъхнало до степен в която оставя отпечатък, а не се отлепва от основата. Преди да започнем работа с шаблона, той трябва да се импрегнира, за да се избехне залепването му върху мазилката. Използваме твърд валяк и притискаме шаблона към мазилка за да получим отпечатъка. 

         


  Шаблоните не се полагат близо един до друг, тъй като след щамповане на цялата фасада се прави разчертаване на дъските. Като, то може да бъде, както хоризонтално, така и вертикално
  .


                


  След като декорацията е напълно изсъхнала, можем да преминем към оцветяването. За целта използваме фасадна боя - Baumit Lasur в избрани от нас цветове. Нанасянето се извършва с четка и с помощта на гъба започваме леко да отмиваме. По този начин изпъква много добре фладера на дървото. По желание могат да се нанесат различни нюанси за да се постигнат различни нюанси на дървото.


          


  Крайният резултат е впечатляващ и ще придаде неповторим вид на вашата фасада или вътрешна стена. Ефектът дърво е изключително реалистичен и красив.


             


  С помощта на BAUMIT КреативТоп Файн може да постигнете още много красиви и ефектни декорации на Вашите външни и вътрешни стени. За още идеи и как да постигнете различните ефекти може да се абонирате за нашият YouTube канал. Всички необходими материали може да намерите на сайта ни, а за всички новости в областта на строителството харесайте страницата ни във Facebook.