Жилището е мястото, където след затварянето на входната врата, човек трябва да чувства спокойствие, мир, уют и топлина.. Ако стените в къщи вече Ви се струват скучни, предлагаме няколко интересни идеи. Нашите предложения са лесни за изпълнение и придават артистичен дизайн на стените. Препоръчваме преди да пристъпите към изпълнение на вашата идея, да я пробвате на малко пространство за да отработите техниката и да постигнете желания резултат. Всеки може да прояви собствената си креативност.

Като за начало Ви предлагаме един много лесен вариант за начинаещи декоратори. Нанесете върху стената желания от вас цвят латекс с предпочитаната плътност. Изчакайте да изсъхне боята. Вземате гъба за декорация и тампонирайте различни нюанси от същия или друг цвят. От време на време гъбата трябва да се изплаква за да се отстрани излишната боя.


         


Друг начин е с помощта на дебела четка /от типа баданарка/, по ваша преценка мека или средно твърда, да направите ивици по стената. Нанасяте желаната от вас боя върху стената и започвате да творите. Има няколко начина на нанасяне, с хоризонтални движения, с вертикални или комбинирани с пресичане. Можете да развихрите въображението си и да комбинирате няколко цвята или вакса за да получите ефектна визия.


        


Ето Ви и една хитринка с подръчни средства да получите нещо ефектно. Боядисвате стената с латекс и веднага след това с метла започвате да правите напречни, надлъжни или кръстосани линии.Ако сте почитатели на дървото, за постигане на ефекта има шарка за дърво. Тя имитира шарките по дъските на дървения материал. Нанесете желания цвят и започнете да нанасяте шарката.


   


На пазара се предлагат различни видови валяци, с които също може лесно да се постигне впечатляваща визия. Има релефен, иглен, фигурален, напречен, надлъжен, мозаечен, имитация на крокодилска кожа и т.н. С тях може да се правят цели стени или пана върху част от стените.


          


             


Напоследък много модерно е да се използва брокат при боядисването на стените.

За да се вижда добре ефектът, трябва да се боядиса една ръка латекс в даден цвят и при повтарянето да се добави брокатът. Препоръчително е 50 гр. брокат за 2,5 – 3 литра, но ако искате повече блясък слагате по ваше усмотрение. След като изсъхне боята с броката за да се вижда по – добре блясъкът, може да минете стената с влажна мека гъба или кърпа /без да натискате много/, за да се отмие латекса и да блести повече. Най - добре брокатът покрива в комбинация със силиконовите бои , защото те са по – плътни от останалите.


      


Ако сте почитатeли на ретро стила, можете да използувате шаблони, боя или паста за релеф, за да декорирате стените. 


          

   

Но най - евтино и уникално е използването на тиксо за фигури, с което се правят фигури по стената, след което се нанася боя и след изсъхване лентата се отлепва и воала.


         


      


Предлагаме Ви да направите декорация на стените с неща, които всеки може да открие вкъщи. Може да използувате найлонови чанти за хранителни стоки, парцали, найлон с балончета плодови и зеленчуци и други.


                                                                                   


      


      


Предложихме Ви различни и нестандартни идеи да внесете в дома си цвят и настроение. Възползвайте се от тях или измислете свои,

за да направите неповторимо вашето любимо място.