Здравейте приятели, eто го и четвърти епизод от нашата поредица „Как се прави?“. 


  В него ще научите как сами да направите античен ефект с мазилка    Baumit КреативТоп Файн

  А ето и всичко необходимо за целта:

  - Паропропусклив грунд UniPrimer

  - Мазилка КреативТоп Файн

  - Фасадна боя - Baumit Lasur в цвят по избот

  - Гладка маламашка

  - Мистрия

  - Четка

  - Дунапренена гъба за декорация
Започваме със здрава и обезпрашена основа, грундирана с грунд UniPrimer. С помощта на метална маламашка нанасяме дебел слой мазилка КреативТоп със структура Файн, която след това заглаждаме.


  

  


Преминаваме към структурирането на крайното покритие, което се извършва със същата маламашка, с която нанасяме и самата мазилка. Техниката се нарича „насичане“ и представлява притискане на единия край на маламашката към мазилката, докато се получи продълговата вдлъбнатина. Повтаряме действитето, като „насичаме“ в различни посоки, за да получим различни по форма и големина резки. 

Ето го и резултата!Oставяме мазилката да изсъхне. Проверяваме дали повърхността е готова за обработка, чрез лек натиск с пръст. Ако пръстът не потъва, но остава отпечатък, сме готови да преминем към следващата стъпка.Заглаждаме леко изпъкналите части на мазилката с мокра маламашка. Не е необходимо да заглаждаме цялата повърхност, а само изпъкналите ръбове.

  


След като крайното покритие е вече сухо, преминаваме към боядисване. Използваме фасадна боя - Baumit Lasur, която нанасяме с обикновена четка. Ако боядисвате по-големи площи може да използвате и валяк с дълъг косъм. Фасадната боя изсъхва бързо, за това обираме излишната боя с гъба своевременно след нанасяне.


  Крайният резултат е уникална и креативна декорация, подходяща както за интериора, така и за екстериора.  
За още идеи и инртересни решения може да се абонирате за нашият Youtube канал.

Всички необходими материали може да намерите на сайта ни, а за всички новости в областта на строителстовто харесайте страницата ни във Facebook.